Over Evenge

Evenge staat voor evenwicht, energie en gezondheid, de bouwstenen  voor een gezond lichaam en leven.

Over Marjan Brekelmans

Na ruim 30 jaar werkzaam geweest te zijn in verschillende ziekenhuizen heb ik mijn verpleegkundige achtergrond  en ervaring gebruikt om een overstap te maken naar Natuurgeneeskundige Therapie.

Enkele jaren geleden maakte ik kennis met de Natuurgeneeskunde doordat een van mijn gezinsleden een behandelingstraject doorliep waarbij een dagelijkse massage onderdeel was van het behandelplan.

Verbaasd over de effecten van een massage probeerde ik vanuit mijn kennis en ervaring uit de reguliere zorg een verklaring te vinden voor de verbeteringen op zowel lichamelijk als geestelijk gebied. Omdat ik die verklaring niet kon vinden ben ik me ga verdiepen in Natuurgeneeskunde en vooral de effecten van massage. Ik maakte daardoor zelf een enorme ontwikkeling door. Ik kwam tot de conclusie dat massage een geweldige aanvulling is op de reguliere gezondheidszorg.

Ervan overtuigd dat een groot aantal mensen baat kunnen hebben bij deze vorm van behandeling, zowel geestelijk als lichamelijk, besloot ik om een me te gaan richten op deze complementaire (aanvullende) zorg.

Om een solide basis te krijgen voor mijn nieuwe beroep ben ik gestart met het uitbreiden van mijn medische kennis en heb mijn HBO diploma Medische Basis Kennis gehaald. Daarna heb ik me diverse behandelvormen uit de Natuurgeneeskundige eigen gemaakt.

Marjan Brekelmans

Marjan Brekelmans

Natuurgeneeskundig Therapeut

Omdat ik inmiddels voldoende massage ervaring in mijn rugzak had ben ik in 2011 gestart met mijn eigen praktijk onder de naam “Evenge Massagetherapie”. Mijn eerste cliënten waren erg enthousiast en al snel werden het er door mond-tot-mond reclame steeds meer. Intussen was ik ook nog steeds bezig met scholing in Natuurgeneeskunde en mijn werk in het ziekenhuis. Een hele drukke periode waarin ik een keuze moest maken. Omdat ik ervan overtuigd was dat mijn toekomst in de massagetherapie lag, besloot ik mijn baan in het ziekenhuis op te zeggen. Een hele stap, maar ik heb er geen moment spijt van gehad. Ik kon toen al mijn energie gebruiken voor het uitbreiden van mijn praktijk en mijn dromen waar maken.

Omdat ik steeds meer behandelvormen uit de natuurgeneeskunde was gaan gebruiken, en me niet meer richtte op alleen massagetechnieken vond ik dat de oude naam niet meer aansloot bij wat ik werkelijk te bieden had. In 2013 veranderde ik de naam van mijn praktijk in: Evenge, Praktijk voor Natuurgeneeskundige Therapie.

Vanaf 2012 ben ik ook aangesloten bij de beroepsvereniging VBAG. De VBAG therapeuten zijn opgeleid in meervoudige natuurgeneeskundige vaardigheden en voldoen aan strenge kwaliteitscriteria. Elk jaar opnieuw worden we getoetst. We zijn verplicht ons jaarlijks bij te scholen en onze kennis up to date te houden. Mijn behandelingen  worden daarom officieel erkend door zorgverzekeraars.

Naast het werk in mij eigen praktijk ben ik ook als docent massagetechnieken gaan werken bij Zonnevlechtopleidingen in Vlijmen. Op deze manier kon ik ook anderen helpen hun dromen  te verwezenlijken.

Mijn doel is niet alleen het wegmasseren van fysieke klachten maar ook het bewust maken van alles wat er in het lichaam speelt.

Daarom gaan we kijken naar:

 


Wat is de oorzaak van uw klachten?

Welke thema’s spelen op dit moment?

Waar staat u in het leven?

Wat wordt gevoeld en ervaren?

Wat kan ik er zelf aan doen?

Samen kijken naar jouw ziekte

Is er bij jou wel een duidelijke, en misschien wel ernstige diagnose is gesteld, die al veel behandelingen, medicijnen  en operaties hebben gehad en waarbij genezing misschien niet meer mogelijk is?

Als verpleegkundige weet ik als geen ander dat de confrontatie met een  ernstige ziektes  het leven op zijn kop zet. Operaties, behandelingen, pijn, angst, onzekerheid over de toekomst maken een normaal dagelijks leven heel moeilijk. U zult zich regelmatig voor behandeling of controles moeten melden.

Alle aandacht gaat uit naar het lichaamsdeel dat ziek is en bijna alle gesprekken gaan daarover. Men zou bijna vergeten dat het lichaam ook nog gezonde lichaamsdelen heeft.

Lichamelijk contact is gericht op onderzoek en behandeling en gaan vaak gepaard met pijn. Daarnaast kunnen behandelingen aanleiding zijn voor bijwerkingen als vermoeidheid, pijn, misselijkheid  en gebrek aan eetlust.

 

Samen kijken naar jouw klachten

Heb jij klachten waarvoor in de reguliere zorg geen oorzaak en diagnose wordt gevonden?

Met een gebroken been of ernstige klacht ga je naar een dokter, dat is logisch. Maar wat als klachten niet zo duidelijk zijn, als uit  verschillende onderzoeken  blijkt dat  er geen duidelijke oorzaak voor jouw klachten is? Misschien heeft de dokter voorgesteld om bv pijnstillers, slaaptabletten of antidepressiva te gaan gebruiken, met je klacht te leren leven, maar  zie je dat niet als enige oplossing. Je wilt toch weten wat de oorzaak is van jouw klachten en er zelf alles aan doen om er van af te komen.

Want in onze samenleving worden steeds hogere eisen gesteld. Mensen moeten zich in allerlei bochten wringen om aan die eisen te voldoen. Een goede partner en ouder zijn, ideale werknemer en collega zijn, bijscholen, mantelzorger voor ouders zijn , actief lid van (sport) verenigingen zijn, vrienden niet vergeten etc. Ik neem jouw klachten serieus en wil samen met jou onderzoeken wat we eraan kunnen doen!

Mijn uitgebreide kennis van zowel de reguliere zorg als natuurgeneeswijzen, ruime levenservaring en mijn persoonlijke benadering met aandacht, warmte, respect en betrokkenheid kunnen bijdragen aan een evenwichtig energiek en gezond leven.


Heb jij interesse en wil je weten of ik jouw klacht kan verlichten en daardoor jouw kwaliteit van leven kan verbeteren?

Laat hier je naam en e-mailadres en je telefoonnummer achter dan bel ik je z.s.m. terug!

Direct bellen mag natuurlijk ook:
06-82070131

Vraag een telefoongesprek aan!

Heb jij interesse en wil je weten of ik jouw klacht kan verlichten en daardoor jouw kwaliteit van leven kan verbeteren?

Laat hier je naam en e-mailadres en je telefoonnummer achter dan bel ik je z.s.m. terug!

Direct bellen mag natuurlijk ook:
06-82070131

Vraag een telefoongesprek aan!